Xander Nijmeijer persoonlijk logo
Terug

Schaalbare informatie­voor­ziening voor lokale overheden

Standplaats­gegevens voor de Biblioservicebus van de Zeeuwse Bibliotheek

Mijn verantwoordelijkheden

Softwareontwikkeling
Distributie

Over dit project

Bibliotheca ontwikkelt en installeert apparatuur en software in bibliotheken over de hele wereld. Voor de Biblioservicebus van de Zeeuwse Bibliotheek, een bibliotheek op wielen, zocht het bedrijf een schaalbare oplossing om haar eigen systeem aan te laten sluiten op de eisen van de Biblioservicebus. De software van Bibliotheca is ontworpen om op een vaste locatie te werken, terwijl de Biblioservicebus regelmatig verschillende locaties op een dag aandoet.

Met het team van Bibliotheca heb ik software ontwikkeld die de communicatie tussen beide systemen verzorgt. Door onderscheid te maken tussen verschillende standplaatsen kunnen per locatie gebruiksgegevens verzameld worden. Dat stelt lokale overheden in staat om effectief beslissingen te nemen over de inzet van de bus.

Datagedreven diagnose en besluitvorming

Als de Biblioservicebus actief is op een standplaats, verzamelt de software gegevens over het gebruik van de verschillende diensten. Met die gegevens kunnen rapporten opgesteld worden voor de gemeentes die de bussen inzetten (en betalen). Doordat de gemeente gedetaileerd inzicht heeft in gebruik, kosten en opbrengsten per standplaats kan ze beter beslissen waar de bus wordt ingezet, en de dienstverlening optimaal aanpassen aan haar klanten.

Onder de indruk?
Neem contact op