Xander Nijmeijer persoonlijk logo
Terug

Tweetalige audio­boeken voor talen­leerders

Mijn verantwoordelijkheden

UI/UX ontwerp
Android-ontwikkeling
Backend-ontwikkeling

Over dit project

Een nieuwe taal leren. Voor op vakantie, voor het werk of om niet meer naar de ondertiteling te hoeven staren. Iedereen heeft het wel eens geprobeerd, maar de meeste mensen geven het al vrij snel weer op. Veel bestaande methodes voor talen leren zijn óf te ingewikkeld, óf niet effectief. Tomato/Tomate brengt daar verandering in: in de Android-app van Tomato/Tomate hoor je een audioboek zin voor zin in twee talen na elkaar, zodat je de taal als vanzelf oppakt. Je kunt nu een nieuwe taal leren tijdens je rit naar het werk, tijdens het koken of op de wc.

Ik ontwierp en ontwikkelde voor Tomato/Tomate haar Android-app en bouwde een schaalbare online oplossing voor gebruikersbeheer en betalingsverwerking.

Kies je eigen prijs

Tomato/Tomate is begonnen als een idee om vluchtelingen te helpen inburgeren. Om die reden was het vanaf het begin van het ontwikkeltraject belangrijk dat iedereen toegang had tot de app, ongeacht financiële situatie. Daarom is besloten om gebruikers hun eigen prijs te laten kiezen. Gebruikers kunnen volgens hun budget de prijs omhoog of omlaag bijstellen, of het boek zelfs gratis ontvangen.

Dat lijkt geen schaalbaar verdienmodel. Uit ons onderzoek bleek echter dat, hoewel de meeste gebruikers slechts een klein bedrag betalen, een kleine minderheid van de gebruikers substantieel meer dan de richtprijs betaalt. Die gebruikers (ongeveer 4 procent) dekken de kosten voor de andere gebruikers. Daarnaast geldt er op sommige boeken, bijvoorbeeld boeken waar Tomato/Tomate licentiekosten over moet afdragen, een minimale prijs.

Onder de indruk?
Neem contact op